Veelgestelde Vragen

Productinformatie
1. Kan een veranda op maat gemaakt worden?
Bij al onze overkappingen is maatwerk mogelijk.

 
2. Wat houdt de poedercoating in bij een aluminium veranda?
Ja, bij ons zijn alle veranda’s voorzien van een hoogwaardige poedercoating, waardoor zij een ultra lange levensduur hebben.


3. Kan ik ook zonwerende dakbedekking krijgen?
Ja, zonwerende dakbedekking is mogelijk als u onder uw overkapping verkoeling wenst.


4. Kan ik LED verlichting in mijn veranda plaatsen? / Is LED verlichting dimbaar?
Dit verschilt per overkapping. De meeste ledverlichtingen die in de overkapping geplaatst worden, kunnen worden uitgebreid met dimbare verlichting.


5. Kan ik mijn veranda uitbreiden tot tuinkamer?
Voor vrijwel alle overkappingen zijn zijwanden en schuifwanden beschikbaar. Hierdoor kunt u zelf in de toekomst alsnog een tuinkamer maken van uw veranda.


6. Hoe moet een veranda gefundeerd worden?
Doorgaans werkt glazenschuifwandenconcurrent.nl met betonpoeren of turbocement voor een optimale fundatie, zodat u lang van uw overkapping kunt genieten.

 
7.Wat is het verschil tussen glas en polycarbonaat?
Glas is transparanter als polycarbonaat, waar polycarbonaat weer lichter van gewicht is. Beide dakbedekkingen hebben vele voordelen. Het is aan U wat het beste bij U past.


8.Hoeveel staanders heb ik nodig voor mijn veranda?
Dit verschilt per model en per dakbedekking. Glas heeft een behoorlijk gewicht, waardoor een overkapping eerder op drie staanders geplaatst word, maar onze monteurs zijn op dat opzicht heel ervaren waardoor wij grotere daken kunnen plaatsen op twee staanders.


9. Hoe werkt de afwatering op een veranda?
Alle aluminium veranda’s hebben een geïntegreerde dakgoot. Bij de meeste modellen loopt de afwatering vervolgens door de staanders naar beneden zodat u een strak aangezicht houdt.


10. Hoe sterk is het dak? Als ik onderhoud moet uitvoeren kan ik hier dan goed bijkomen?
De daken van onze aluminium veranda’s kunnen minimaal een draaglast hebben van 125 kg/m2. U kunt er dus veilig overheen lopen, als dit voor onderhoud nodig is. Wij raden u wel aan om dan over planken te lopen. Dit om het dak te beschermen en om de draaglast te verdelen.


11. Kan ik zelf een veranda plaatsen?
Dit kan zeker ,U moet er wel rekening mee houden dat als de veranda niet goed gemonteerd word er lekkages kunnen ontstaan, maar U kunt de veranda ook laten monteren door onze ervaren monteurs.


12. Kan ik mijn zonnescherm laten hangen als er een veranda boven of onder gemonteerd wordt?
Dit is mogelijk, mits er voldoende ruimte aan de muur beschikbaar is. De hoogte en de hellingshoek van de veranda is bij onze overkappingen variabel.

Ruilen & retourneren
1. Kan ik mijn aankoop ruilen of retourneren?
Overkappingen kunnen niet geruild of geretourneerd worden.


2. Hoeveel garantie zit er op mijn overkapping?
Op uw overkapping zit 5 jaar garantie.


3. Ik heb een beschadigd product ontvangen. Wat nu?
Heeft u een beschadigd product ontvangen? Neem dan contact op met onze adviseur of laat het onze monteurs even zien. Er zal dan naar een passende oplossing worden gezocht.

Onderhoud
1. Hoe onderhoudsgevoelig is de overkapping?
Uw overkapping is nagenoeg onderhoudsvrij. Wij raden u aan om 2 keer per jaar het dak schoon te maken om zo uw overkapping zo mooi mogelijk te houden.


2. Hoe kan je de overkapping het beste onderhouden?
Het dak kunt u het beste reinigen met een zachte borstel en water, zoals u ook de ramen van uw woning schoonmaakt. De aluminium delen kunt u het beste afnemen met een natte doek en een niet agressief (ph-neutraal) schoonmaakmiddel. WD40 is ook een mogelijkheid om een doffe overkapping weer als nieuw te krijgen.